Frietje Fred viert zestigjarig bestaan

In 1958 begonnen Harrie en Mimi van den Heuvel aan de Amstenraderweg 104 in Hoensbroek hun frituur ’t Heukske.
Mimi’s ouders hadden daarvoor op dezelfde locatie een winkel in ‘koloniaalwaren’.

De frituur van weleer staat inmiddels bekend als Frietje Fred en is nu vernoemd naar Fred van den Heuvel,
zoon van Harrie en Mimi. ‘Er zijn mensen die als kind hier hun eerste frietje met een knakworstje kochten en
die komen nog steeds’, zegt hij. ‘Om deze en andere klanten te bedanken trakteer ik zondag 10 juni op gratis friet,
snacks en drankjes. Iedereen kan terecht vanaf 12.00 uur en er is muziek van DJ Ferdy. De Stichting Wensulance
is dan het goede doel.’ 

Frietje Fred is door haar klantvriendelijkheid en de kwaliteit van de producten wijd en zijd een begrip. Met dank trouwens aan Fred’s ouders die hem, net als zijn broer Nico en diens vrouw Mara, in staat stelden hun eigen bedrijf te runnen. ‘Uiteraard zijn we daar erg trots op en dankbaar voor’, vindt Fred. En mijn dochter Melissa loopt zich ondertussen warm om mij straks op te volgen.

Waar Fred’s ouders met hulp van familie en vrienden een eenvoudige houten ‘friteskeet’ met een doorgeefluik bouwden, staat nu een frituur met zitplaatsen en een eigen bezorgservice.  ‘Met een assortiment waar mijn ouders alleen maar van konden dromen’, vertelt Fred. ‘Dat is een enorm verschil met vroeger. Toch is dit altijd een plek gebleven waar mensen gezellig met elkaar een praatje maken als ze zitten te eten of op hun bestelling wachten. Dat houden we natuurlijk graag zo.’

Onderschrift: Fred van den Heuvel met zijn dochter Melissa en kleinzoon Stephano.
Foto: Foto Vroemen
Frietje Fred viert Feest....

Frietje Fred 60 jaar reden voor een feestje, nou ja FEESTJE zeg maar rustig FEEST Fred pakt het groots aan...

 
Het Goede Doel,,, De Stichting Wensulance

Iemand die gezond is, heeft duizend wensen. Iemand die ernstig ziek is, heeft er maar één!
De laatste wens van een ernstig zieke patiënt is in veel gevallen heel bescheiden. Afscheid nemen van een plek met een bijzondere herinnering. Nog een keer samenzijn met familie of vrienden. Of een dagje uit naar een dierenpark of concert. Het laatste levensgeluk schuilt vaak in eenvoudige dingen.
Voor de meeste mensen is het de normaalste zaak van de wereld om bij familie of vrienden op bezoek te gaan of te genieten van een dagje uit. Maar voor mensen die ernstig ziek zijn, is dit echt niet vanzelfsprekend. Vaak zijn zij aan bed gekluisterd en is vervoer niet meer mogelijk. De Stichting Wensulance biedt mensen met een ernstige en/of chronische ziekte en mensen die in hun (pre)terminale levensfase verkeren op een professionele en comfortabele manier liggend vervoer aan. Zij maakt de wensrit  voor een ernstig zieke en één reisgenoot mogelijk met de Wensulance, onder begeleiding van een ervaren verpleegkundige en een chauffeur.

Het zestigjarig bestaansfeest van Frietje Fred heeft de Wensulance uitgekozen als goed doel  om geld voor bijeen te brengen. Fred zal zelf een bedrag doneren aan de stichting en roept iedere bezoeker op zondag 10 juni op om hetzelfde te doen. Een groter of een klein bedrag in de collectebus van de stichting, iedere bijdrage is welkom.  

 
Frietje Fred,,, Personeel...

Frietje Fred 60 jaar , een hele mijlpaal. Welke niet bereikt had kunnen worden zonder de inzet van het personeel. Heel wat medewerkers zien komen en zien gaan in die 60 jaar, sommige van korte duur andere weer voor een langere periode.
In ieder geval voor zowel het oud personeel als voor de huidige bezetting bedankt,,, aplausje voor jullie zelf...